Бойко Борисов категорично отказа да коментира изказването на президента Румен Радев.

...
Бойко Борисов категорично отказа да коментира изказването на президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Беше изчезнал, сега отнякъде се появи

 Бойко Борисов изрично отхвърли да коментира изказването на президента Румен Радев. " Беше липсващ, в този момент отнякъде се появи ", сподели иронично Борисов.

По-рано денем президентът вметна, че според него не би трябвало политиците да се вършат на лекари и противоположното.

Целта на всичко това, което вършим, е да видят българите, че нашата промишленост може да се реорганизира единствено за няколко дни и виновните предприятия могат да произведат това, което е нужно. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в цех " Мак “ в Габрово, който към този момент създава защитни дрехи за медицинския личен състав в страната.

Премиерът Борисов беше осведомен детайлно с целия индустриален развой - тъкачния, багрилния, ламинирането. " 40 000 м плат към този момент е подготвен. Ще произведем сред 12 000 и 14 000 защитни гащеризона “, разясни ръководителят на Съвета на шефовете на завода Георги Бижев пред министър-председателя.

 Ръководството на цех " Мак “ беше на среща с премиера Бойко Борисов на 8 март дружно с представители на други български компании. Тогава те обявиха подготвеност за неотложно пускане на произвеждане на защитни дрехи. Предприятието в Габрово към този момент създава по 4 км плат дневно, с който ще могат да бъдат направени към 1500 защитни гащеризона.

 Министър-председателят Борисов съобщи, че реорганизацията на тези фабрики се е наложила поради това, че в един миг доставките от страните членки на Европейски Съюз са спрели. " Затова се наложи в незабавен порядък да отговорим на потребностите на нашите лекари, сестри, санитари. Готвим се за по-дълго време за сходна обстановка и желаех българите да видят на място технологията и производството “, добави министър председателят.

" Голям реверанс, огромна признателност на габровските лекари, сестри, санитари и на всички, които първи усетиха, какво е това ковид. Не единствено че се оправиха, оправиха се с достолепие! “, посочи министър-председателят Борисов. Премиерът подчертава, че дружно със здравния и финансовия министър не престават да обезпечават нужните принадлежности за тласъци на всички чиновници, които работят за справяне със болестта.

Бойко Борисов прикани да не се поддаваме на суматоха, а да използваме целия разполагаем запас на българската промишленост, с цел да набавим нужните средства и материали за работата на медицинските екипи. " Ако нещо ме прави оптимист и толкоз убеден е това, че народът не се поддава на суматоха и, че децата не са уязвими “, сподели още министър председателят в Габрово.

Пред медиите министър-председателят съобщи, че у нас има няколко хиляди респираторни уреда и, че новите коли за спешна помощ са оборудвани с такива устройства. Борисов разясни, че ние сме декларирали, платили и чакаме значимите респираторни апарати, само че 20 броя от тях ще бъдат доставени в края на май поради голямото търсене.

България разполага с 2063 болнични кревати за интензивно лекуване. Общият брой респиратори в лечебните заведения за болнична помощ у нас са 1463 броя, а в извънболничната помощ – 142 броя. Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП), които са конструкция към Министерството на здравеопазването, имат 289 броя респираторни апарата в санитарните коли и 53 в кабинетите на самите ЦСМП. В момента се проучват потребностите на всяко лечебно заведение във връзка с тези апарати. Националният действен щаб към този момент е направил поръчка за 200 броя респиратори. Същевременно България реализира връзка по тематиката и на европейско равнище. Страната ни е изразила интерес за присъединяване, в случай че се реализира общоевропейско решение за процедура, посредством която държавите-членки да получават респиратори от производители.

По отношение на тематиката с незаконната миграция министър-председателят Борисов съобщи, че у нас тя продължава да е нулева и акцентира, че България полога големи дипломатически старания в тази посока. " Така, че съм оптимист, че натискът върху нашите братя и другари от прилежаща Гърция също ще намалее. Но по този начин или другояче българите могат да спят умерено “, означи още министър-председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР